joi, 12 septembrie 2013

LUI VICTOR PONTA TREBUIE SĂ I SE CEARĂ DEMISIA!

În ciuda faptului că, la Parlament, comisiile au respins proiectul de aprobare a exploatării RMGC, Victor Ponta exercită presiuni pentru ca acest proiect (”la care ține foarte tare” - conform declarației partenerului său de coaliție, Crin Antonescu) să fie validat, împotriva rațiunii și împotriva voinței populare. De altfel, Victor Ponta a avut, și manifestă în continuare, un comportament ciudat, schizoid, dar insistent, de promovare și de validare a proiectului RMGC, manifestând o batjocură de nedescris la adresa Instituțiilor sacre ale Culturii Naționale (Biserica și Academia), față de cercetători și oameni de știință ai Institutelor abilitate, față de opinia publică românească și străină, trezind uriașe suspiciuni de corupție. 
Comportamentul lui Victor Ponta a devenit autarhic, absolutist și dictatorial, încercând, prin orice mijloace, acapararea deciziei într-un chip totalitar, astfel încât să poarte acțiuni anticonstituționale, să atenteze la integritatea teritoriului național, prin cedarea unui rapt teritorial unei companii private care funcționează în România ilegal și abuziv. În loc să dispună o anchetă asupra activităților acestei companii, în calitate de prim-ministru, Victor Ponta acționează în sensul afirmării intereselor oculte ale companiei, menținând secrete documentele care au legătură cu raportul dintre statul român și activitățile ei. Victor Ponta încalcă legile țării și se plasează într-un cadru anticonstituțional și antinațional în vederea săvârșirii unor acte de subminare a economiei naționale. 
Victor Ponta, în calitate de premier, a determinat Guvernul să dea undă verde proiectului RMGC, în ciuda multitudinii de ilegalități care caracterizează existența și funcționarea acestei firme.
Lui Victor Ponta trebuie, imperios, să i se ceară demisia!

"Institutul Geologic al României, institutut național de cercetare-dezvoltare în domeniul geologiei, geofizicii, geochimiei și teledetecției, iși reiterează poziția cu privire la necesitatea continuării demersurilor pentru relansarea mineritului in România. În paralel IGR, prin rezoluția adoptată de Consiliul Științific, for de referință în domeniu, își menține poziția cu privire la proiectul Roșia Montană, care, în etapa actuală, nu întrunește condițiile pentru acordarea avizului de mediu.
Institutul Geologic al României, prin specialiștii săi, își exprimă disponibiliatatea de a contribui prin studii la fundamentarea corectă a oricaror decizii pe care Parlamentul și Guvernul României le pot lua cu privire la proiectul Rosia Montană ca și la alte proiecte din domeniul resurselor minerale". 
”Exploatarea resurselor nu trebuie să se facă cu orice preț. Ca cetățean responsabil și informat, nu aș sacrifica în nici un caz patrimoniul cultural în favoarea proiectului. O exploatare cu ignorarea intereselor cultural-istorice, de mediu sau sociale, este de neimaginat, iar România este semnatara unor acorduri specifice la nivel european și mondial, care trebuie respectate.” Dr.Ștefan Marincea-Director General al IGR

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că revenirea proiectului privind Roșia Montană în comisia mixtă a Parlamentului nu este decât încă o dovadă a incompetenței guvernului condus de Victor Ponta, întrucât cele mai importante comisii parlamentare au respins deja legea.