luni, 28 februarie 2011

Tiberiu Hrihorciuc, Gazeta de Cluj: "Sorin Apostu face parte din gasca baietilor destepti."



Gazeta de Cluj,
28-02-2011

Apostu a ajuns sus de tot. De acolo va si cadea!



Sorin Apostu are o cariera politica fulminanta. A ajuns de la zero la primarul Clujului cat ai zice Boc. A ajuns din postura de director la Directia Tehnica, un fel de nimeni in drum pentru clujeni, sa castige un fotoliu care nici nu se racise bine dupa predecesorul sau. Apostu isi aseaza zi de zi fundul in fotoliul caldut de primar datorita lui Emil Boc care i-a castigat alegerile, dupa cum stim cu totii. Din servant a ajuns sa aiba servanti, din aghiotant a ajuns sa aiba aghiotanti, de la primit a trecut la dat... ordine, iar inaltimea i-a crescut instant. Din pacate, si nasul a avut o crestere. Una mai fulminanta decat personalitatea sa. Nu ca i-am subestima egoul.

„Eu mi-s primar de Cluj, bai! Eu fac legea aici!”, isi zice, probabil, in fiecare dimineata. Dupa ce merge la sala, desigur. Pentru ca, precum orice barbat care vrea sa ramana in forma, primarul isi permite sa nu ajunga chiar la primele ore ale diminetii in biroul oval. El, mai intai, merge la sala, face un dus, inghite o maslina, mai da o tura de alergare. Tine la sanatatea lui, ce naiba! Sau poate se pregateste sa lupte cu principalul sau concurent, Alin Tise.

Sorin Apostu nu suporta critica. De aia si-a cumparat vreo doi-trei prieteni, de aia mai da cate un pont unor clienti ai primariei unde si ce sa cumpere si tot asa. Stie el bine tabla impartirii pentru cei care ii sprijina ideile. Si, mai ales, pentru cei care le cultiva mai departe si le propavaduiesc. Cei care il lauda la modul jenant, pana la absurd, si care inchid ochii cand greseste, devin instantaneu apropriatii primarului. Aceia iti sunt adevaratii prieteni, dom’ Primar, pentru ca te ajuta sa... te simti mare? Crezi ca ei nu vor manca o pita alba si de la ceilalti care vor veni dupa tine?

Sorin Apostu este cunoscut in primarie drept „fifty-fifty” sau „50-50”. Ce ar putea lumea sa inteleaga din acest lucru? Decat un singur lucru... Ca Sorin Apostu face parte din gasca baietilor destepti.
Sorin Apostu face discriminari pe criterii pur personale. Tiganii care traiau in corturi pe strada Coastei au fost evacuati, insa autorizatiile pentru corturi in centrul Clujului sunt dedicate sotului manii drepte a primarului, purtatoarea de cuvant Oana Buzatu. Dom’ primar nu dorea sa aiba corturi in apropierea propriei locuinte, pe cand in cealalta parte a centrului nu il deranjeaza sa ofere corturi prietenilor. Nici afaceri cu beculete nu are jena sa le ofere prietenilor, nici anumite contracte pe sub mana. Licitatiile sunt castigate de firme celebre, insa lucrarile sunt date, de fapt, prietenilor. Doar asa se impart banii in Romania. Nici macar nu este evaziune fiscala. Oricum, masurile luate impotriva rromilor de pe strada Coastei ar trebui sa fie facute cunoscute vreunui organism de protectie impotriva discriminarii. De ce nu as fi rautacios si sa zic: punem pariu ca iesea mega scandal daca tiganii erau evrei?

Sa intelegeti foarte bine, Oana Buzatu nu este purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Cluj-Napoca, ci a politicianului Sorin Apostu. Acelasi Sorin Apostu isi plateste purtatoare de cuvant din bani publici. In loc ca Primaria sa aiba o persoana responsabila cu raspandirea mesajelor principalelor programe ale acestei institutii, Sorin Apostu o plateste pe Oana Buzatu din banii cetatenilor pentru propria sa campanie electorala. Institutia primariei nu face nimic, ci doar Sorin Apostu face totul. Primaria este Sorin Apostu. Unii chiar cred acest lucru, pentru ca doar de aia primeste Oana Buzatu salariu. Si de-ar primi doar acesti bani...

Sorin Apostu nu ia nicio actiune in privinta comercializarii alcoolului in mod ilegal in centrul Clujului. Si mai ales langa bazele sportive. Oare tot acest Sorin Apostu care face sport in fiecare dimineata nu apreciaza sportul? Cum poti dom’ primar sa o pui pe a ta propovaduitoare sa-ti scrijeleasca cateva randuri despre raportul Politiei Comunitare si sa astepti ca toata lumea sa-l ia de bun? Cum poti sa te lauzi cu un raport care exprima doar partea buna si nu zici ca nu s-a dat nicio amenda pentru faptul ca sotul propovaduitoarei tale comercializeaza ilegal alcool? Sau poate mintim. Poate suntem de-ai lui Vantu sau de-ai lui Voiculescu. Poate suntem platiti si noi de Hrebenciuc. Poate avem pitici pe creier. Dar este negru pe alb dom’ primar. Daca nu era adevarat, cu siguranta ne-ati trimite un drept la replica, o foaie, poate chiar ne-ati da in judecata si tot asa. Ne dadeati un telefon asa cum ati facut-o de multe ori sau o puneati pe propovaduitoarea dumneavoastra sa ne trimita macar un fax.

Sorin Apostu are o ascensiune fulminanta, insa, daca nu se va corecta curand, prevad o cadere mult mai fulminanta. Sa nu uitam ca la conferintele de presa ale lui Gheorghe Funar nu mai vin decat membri PRM. Oare Oana Buzatu va veni la conferintele dumneavoastra, domnule Apostu? Pentru ca pe la fostul loc de munca nu mai trece nici macar cand este invitata la un suc.